Web Analytics Made Easy - Statcounter

نرخ کرایه حمل نفتکش های غول پیکر VLCC در مسیر خاورمیانه به ژاپن با رشد 21 درصدی به بالای 22 هزار و 500 دلار در روز افزایش یافت. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه اطلاع رسانی مانا ؛ به دنبال تقاضای بالای نفت خام، نفتکش های غول پیکر VLCC هفته جاری را پر قدرت آغاز کردند، به گونه ای که نرخ کرایه حمل شناورهای مذکور در مسیر خاورمیانه به ژاپن به بالای 22 هزار و 500 دلار در روز رسید، رقمی که حکایت از رشد 21 درصدی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گزارش ادامه داد: در روز دوشنبه هفته گذشته، نرخ کرایه حمل در مسیر خاورمیانه به ژاپن نسبت به هفته ماقبل 21 درصد افزایش داشت، این افزایش سبب شد معادل اجاره زمانی نفتکش های غول پیکر در شاخص بالتیک با رسیدن به نه هزار و 898 دلار در روز نسبت به هفته گذشته، شاهد رشد 40 درصدی باشد.
تا پایان هفته گذشته، با توجه به تقاضای قوی خاورمیانه و رشد درخواست چینی در آفریقای غربی، بازار تا حد زیادی شرایط متوازنی را تجربه کرد.
افزون بر این، در هفته جاری، درخواست های قوی برای روزهای باقی مانده از ماه جولای، به بهبود و ترقی بازار کمک می کنند.
Court Smith تحلیل گر کشتیرانی با اشاره به اینکه به دلیل تحویل نفتکش های جدید، ناوگان نفتکش های غول پیکر رکورد جدیدی را تجربه کرده است، گفت: بر اساس داده ها، کل ناوگان نفتکش های غول پیکر بیش از 720 فروند شناور را در اختیار دارد.

آمار کانتینرهای به آب افتاده منتشر شد

شورای حمل و نقل جهانی اعلام کرد: متوسط شمار کانتینرهای به آب افتاده از سال 2014 تاکنون کاهش 48 درصدی داشته است.
به گزارش گروه بین الملل مانا، آخرین تحقیقات از به آب افتادن 568 کانتینر به طور سالانه خبر دادند که شامل غرق کشتی ها نمی شود.
بر اساس این گزارش، با احتساب حوادث غرق کشتی ها، متوسط شمار کانتینرهای به آب افتاده دو برابر شده و به رقم یک هزارو582 کانتینر می رسد که این میزان در سال 2014 دو هزار و 683 کانتینر ثبت شده است.
بسیاری از کانتینرهای به آب افتاده در سال 2014 مربوط به فاجعه غرق کشتی Comfort متعلق به شرکت کشتیرانی MOL در اقیانوس هند بود که منجر به از بین رفتن چهار هزار و 293 کانتینر شد. در سال 2011 نیز به گل نشستن کشتی M/V Rena در نیوزلند منجر به از دست رفتن 900 کانتینر موجود در آن شد.
شورای حمل و نقل جهانی WSC در این باره اعلام کرد: آمار منتشره نشان می دهد ازبین رفتن کانتینرها در برخی سالهای خاص به تفاوت های آب و هوایی و وقوع برخی اتفاقات غیر معمول بستگی دارد.
این آمار همچنین نشان می دهد به آب افتادن اغلب کانتینرها، نتیجه وقایع بزرگ از جمله غرق کشتی است. به طور مثال در سال 2013، در مجموع پنج هزار و 578 کانتینر به آب افتادند که 77 درصد آنها به غرق کانتینربر Comfort در اقیانوس هند مربوط می شد.
در نتیجه با غرق کشتی El Faro در سال 2015 تمامی کانتینرهای این کشتی از بین رفت که این اتفاق به تنهایی 43 درصد از کل کانتینرهای به آب افتاده در این سال را تشکیل می دهد.
در سال 2016 نیز صنعت کشتیرانی موفق به جابه جایی 130 میلیون کانتینرپر از کالا شد که تخمین زده می شود ارزشی معادل جمعا چهار تریلیون دلار داشته باشد.

کشتیرانی کاسکو، OOIL هنگ کنگ را خریداری می کند

شرکت کشتیرانی کاسکو چین سهام شرکت کشتیرانی OOIL هنگ کنگ را خریداری می کند.
به گزارش گروه بین الملل مانا و به دنبال شایعات معامله خرید سهام OOIL از سوی کشتیرانی کاسکو از ماه ژانویه سال جاری میلادی تاکنون، این شرکت چینی از خرید سهام OOIL هنگ کنگ به ارزش شش میلیارد و 300 میلیون دلار خبر داد.
شرکت ادغام شده دولتی چین 90.1 درصد از سهام شرکت خط حمل و نقل کانتینری هنگ کنگ موسوم به OOIL را خریداری می کند.
بر همین اساس،9.9 درصد از سهام باقی مانده خط کانتینری هنگ کنگ را اپراتور بندری موسوم به گروه بین المللی بندر شانگهای (SIPG)، خریداری می کند.
خط کانتینری OOIL در مجموع با دارا بودن 429 میلیون و 950 هزار و 088 سهم نشان می دهد که 68.7 درصد آن از طریق سرمایه گذاری ها بدست آمده است.
کشتیرانی کاسکو در شانگهای و هلدینگ کشتیرانی کاسکو در هنگ کنگ در بیانیه ای مشترک در خصوص خرید سهام OOIL گفتند: هلدینگ های کشتیرانی کاسکو معتقدند که خرید سهام OOIL موجب هم افزایی خطوط کشتیرانی کاسکو و OOIL می شود، سوددهی را افزایش می دهد و رشد پایدار بلند مدت را به همراه خواهد داشت.
در ادامه این بیانیه و به موجب تکمیل خرید سهام OOIL از سوی کشتیرانی کاسکو اشاره شده است که خطوط ادغام شد? کشتیرانی کاسکو و OOIL هنگ کنگ به یکی از شرکت های بزرگ حمل و نقل کانتینری در دنیا تبدیل خواهد شد که بیش از 400 فروند شناور دارد و ظرفیت آن با احتساب سفارش های جدید به دو میلیون و 900 هزار TEU می رسد.
آلفالاینر نوشت: ادغام این دو شرکت (کاسکوی چین با OOCL هنگ کنگ) موجب تامین 11.6 درصد از سهم بازار جهانی می شود که به عنوان سومین خط بزرگ حمل و نقل کانتینری خواهد درخشید و دو میلیون و 420 هزار TEU کانتینر را جابه جا می کند. در حال حاضر کشتیرانی کاسکو با سهم 8.4 درصدی در بازار جهانی چهارمین شرکت برتر حمل و نقل کانتینری و OOCL هنگ کنگ با سهم 3.2 درصدی در جایگاه هفتم برترین ها ایستاده است.


شاخص دریایی Belt and Road رونمایی شد

بورس کشتیرانی شانگهای موسوم به SSE با هدف پیگیری داده های کالا در میان کشورهای عضو طرح «یک کمربند- یک جاده» از شاخص های کشتیرانی Belt and Road رونمایی کرد.
به گزارش گروه بین الملل مانا و به نقل از خبرگزاری Xinhua، بورس کشتیرانی شانگهای چین (SSE) رسماً از رونمایی شاخص های کشتیرانی Belt and Road شامل شاخص تجارت Belt and Road، شاخص حجم محموله ها و شاخص بار جاده ابریشم دریایی نوین پس از دو سال آزمایش خبر داد.
رئیس بورس کشتیرانی شانگهای گفت: شاخص های جدید موجب در دسترس بودنِ همیشگی حجم تجارت و نرخ حمل و نقل بار می شود و شفافیت در بازار را به همراه دارد.
این گزارش ضمن اشاره به تاریخچه جاده ابریشم افزود: مقدمات راه اندازی شاخص های کشتیرانی Belt and Road یا کمربند اقتصادی جاده ابریشم یا جاده ابریشم دریایی قرن 21 از سوی رهبران چینی و در سال 2013 میلادی با هدف ایجاد ارتباط های زیرساختی و تجاری بین کشورهای آسیا، اروپا، آفریقا و اقیانوسیه از طریق جاده باستانی ابریشم و مسیرهای دریایی این جاده مطرح شد.
بر همین اساس، طرح «یک کمربند-یک جاده» تصمیم دارد سرمایه گذاری سنگینی در بخش زیرساخت ها با همکاری منابعِ کشورهای مختلف انجام دهد که به موجب آن شبکه ای متصل و متشکل از حمل و نقل، ارتباطات و تامین برق و آب ایجاد می شود. این شبکه زمینه ساز رشد اقتصادی پایدار چین خواهد بود.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۹۰۸۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر صمت: خطوط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا توسعه می یابد

به گزارش خبرگزاری مهر، عباس علی آبادی روز جمعه در دومین اجلاس ایران و آفریقا اظهار کرد: دبیرخانه دائمی اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا در این وزارتخانه و پیگیری مسائل مهم در جهت توسعه روابط برد برد با کشورهای آفریقایی ایجاد می‌شود. این دبیرخانه دائمی گام مهمی است تا مسیر توسعه همکاری‌های تجاری و اقتصادی بین ایران و آفریقا هموار شود.

وی افزود: تلاش برای اصلاح تعرفه‌های گمرکی در جهت توسعه روابط برد برد با کشورهای آفریقایی یکی از مسائل مهمی است که از طریق این دبیرخانه پیگیری خواهد شد.

وزیر صمت، با بیان اینکه رفع موانع تجارت و صادرات در اولویت کاری ما قرار دارد، گفت: اطلاعات کاملی از ظرفیت کشورهای آفریقایی از تولید و امکان صادرات انواع سنگ‌های معدنی، قیمتی و صنایع دستی وجود دارد و بر این باور هستیم که با توسعه معادن و خطوط محصولات فرآوری به کمک توانمندی‌های یکدیگر و واردات بخش عمده نیازهای ایران از قاره آفریقا را از طریق روابط برد برد توسعه دهیم.

وی ادامه داد: برنامه‌های ما برای توسعه تجارت شامل توسعه زیرساخت‌های فیزیکی، رفع مشکلات مربوط به نقل و انتقالات بانکی و افزایش تعاملات برای حل مشکلات به صورت دوره‌ای است.

علی آبادی به توسعه زیرساخت‌های فیزیکی بین ایران و آفریقا اشاره کرد و گفت: ایران درصدد است تا با توسعه خطوط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا و سرویس دهی منظم و خطوط هوایی با اولویت یک یا دو کشور در هر منطقه، با استفاده از ظرفیت خطوط حمل و نقل مبادلات تجاری را توسعه بخشد.

وی تاکید کرد: رفع مشکلات مربوط به نقل و انتقالات بانکی از طریق استفاده از ارز محلی و تهاتر کالا یکی از مسائل در توسعه تجارت است؛ یکی از ابزارهای مهم برقراری روابط مالی و بانکی بین ایران و منطقه تبادل کالاست.

وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان داشت: در این اجلاس فرصت بسیار خوبی فراهم شده است تا نهادهای مالی مهم و پشتیبان صادرات و سرمایه گذاری با یکدیگر مذاکره و ملاقات داشته باشند تا نتیجه آن در تعمیق روابط بانکی طرفین را مشاهده کنیم.

علی آبادی، بر افزایش تعاملات برای حل مشکلات به صورت دوره‌ای بین توسعه تجارت ایران و آفریقا تاکید کرد و گفت: آمادگی بر تشکیل اتاق‌های بازرگانی و افزایش تعداد مراکز تجاری از ۱۰ مرکز به حداقل ۱۵ مرکز و افزایش تعداد رایزنان به ۱۲ رایزن در یک افق کوتاه مدت، تسهیل در دسترسی متقابل رایزن‌ها در قالب هیأت‌های تجاری و حضور در نمایشگاه‌ها و عرضه محصولات ایران در آفریقا به صورت متقابل را داریم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ابراز امیداوری کرد که کشورهای آفریقایی در موارد توسعه تجارت، اقداماتی را انجام دهند.

وی با اشاره به دستاوردهای ایران در حوزه‌های مختلف گفت: جمهوری اسلامی ایران از توانمندی‌های صنعتی قابل توجهی در زمینه‌هایی مانند پتروشیمی مواد شیمیایی ماشین آلات و تجهیزات کشاورزی، صنایع معدنی، صنایع خلاق و دانش بنیان شوینده و مواد بهداشتی دارو و تجهیزات پزشکی مصالح ساختمانی مواد غذایی و همچنین در بخش خدمات فنی و مهندسی به خصوص در زمینه زیرساخت‌های پالایشگاهی نیروگاهی حمل و نقل مسکن گردشگری بهداشت و درمان و آموزش برخوردار است.

علی آبادی افزود: ایران می‌تواند این توانمندی‌ها را در جهت توسعه هرچه بیشتر کشورهای آفریقایی به کار گیرد.

وی گفت: همه تلاش ما در این چند روزه این بوده که این اجلاس از جنبه تشریفاتی خارج شود و به یک رویداد کاری تبدیل گردد از اینکه امروز شاهد حضور بیش از ۲۰۰ بازرگان برجسته آفریقایی در این نشست هستیم بسیار خوشحالیم و تقاضا می‌کنم در نشست‌هایی که از نزدیک بین بازرگانان برگزار می‌شود همه تلاش کنیم تا این اجلاس را از سطح یک اجلاس صرفاً تشریفاتی به یک اجلاس کاری تبدیل کنیم.

کد خبر 6088945 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • تشدید دوباره حملات انصارالله یمن: پهپاد آمریکایی و نفتکش انگلیسی هدف قرار گرفتند
  • کشف ۳۲ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در خاتم
  • پهپاد آمریکا و نفتکش انگلیس هدف قرار گرفت
  • زنگ «سپاس معلم» در مدارس کهگیلویه و بویراحمد نواخته می‌شود
  • خط کشتیرانی منظم از ایران به غرب آفریقا راه‌اندازی می‌شود
  • خطوط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا توسعه می‌یابد
  • توسعه خطوط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا
  • وزیر صمت: خطوط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا توسعه می یابد
  • نواخته شدن زنگ سلامت در شهرضا
  • رقیب مستقیم ردمی توربو ۳ با پردازنده پرقدرت و نمایشگر ۱۴۴ هرتز رونمایی شد